verslag Lemmer tegen Sc Terschelling

Gepubliceerd op 13 april 2019
Hits: 3143

Terschelling pakt met veel moeite eerste driepunter buitenshuis

Het vlaggenschip van Terschelling mocht afgelopen zondag op bezoek bij rode lantaarndrager Lemmer. De ploeg van coach Kramer pakte 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden en er mag dus gezegd worden dat men in vorm is. Maar in de wetenschap dat Terschelling nog niet de volle buit had gepakt in een uitwedstrijd moest er gewaakt worden voor onderschatting.

Het begin was veelbelovend. Binnen 5 minuten kregen de eilanders de nodige kansen. Watja Carli kon een voorzet van Martin van Veen niet afmaken en diezelfde Watja kreeg de bal even later niet goed teruggelegd van Bent Heeger. Arjen Doeksen leek vlak daarna 1 op 1 met de keeper te kunnen maar werd onderuit getrokken. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter voor een schwalbe. Even later kwam Watja wel 1 op 1 met de keeper, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit die confrontatie. Aan de andere kant kreeg Lemmer een terechte strafschop toen zij zich voor het eerst voorin meldde. Deze werd benut en zodoende keken de eilanders tegen een achterstand aan. Terschelling speelde nu slecht en leek het even kwijt te zijn. Door doelpunten van Arjen Doeksen, vrije trap die niet aangeraakt werd, en Roelof Fokkens, 1 op 1 na mooie actie Rudy van der Pol, wist Terschelling wel met een voorsprong te gaan rusten.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Het was slordig en het werd onsportiever. Toch leek Martin het duel op slot te gooien nadat hij de bal over de doelman heen stiftte. De gastheren gokte de gehele wedstrijd op de lange bal. Uit een van die lange ballen kreeg Lemmer een hoekschop. Na een dekkingsfout werd uit die hoekschop de aansluitingstreffer gemaakt. De gastheren geloofden in een resultaat en deden er alles aan om te scoren met nog tien minuten op de klok. Over die tien minuten kan een boek op zichzelf geschreven worden. Dit door toe doen van een, op zijn zachtst gezegd, onzeker fluitende scheidsrechter. Aan beide kanten ontstonden frustraties over zijn beslissingen en dat leidde er toe dat het voetbal naar een bedenkelijk niveau afzakte. Gelukkig voor de eilanders kon Lemmer de constante dreiging niet omzetten in een doelpunt en zodoende werd de overwinning over de streep getrokken. De manier waarop was niet helemaal gewenst maar de eerste driepunter voor Terschelling in een uitwedstrijd is wel een feit. Volgende week komt Surhuisterveen op bezoek en dan mag Terschelling proberen een goed vervolg te geven aan de zegereeks van afgelopen wedstrijden

sc-terschelling.nl download