verslag Terschelling - Oosterlittens

Gepubliceerd op 24 maart 2019
Hits: 3461

Terschelling toont veerkracht tegen koploper Oosterlittens.

Op een zonnige lentemiddag speelde sc Terschelling thuis tegen koploper Oosterlittens. Uit bij Oosterlittens werd er met 1-0 verloren. Er had die wedstrijd meer ingezeten en met deze gedachte werden de spelers dan ook het veld ingestuurd. Echter, op het moment dat scheidsrechter Groefsema floot voor de aftrap leek het wel of de thuisploeg alle vooraf gemaakte afspraken overboord had gezet. Dit kwam mede door het felle druk zetten van Oosterlittens. De gevaarlijke buitenspelers waren een plaag voor de eilander verdediging. De eilanders kwamen mede door goed keeperswerk van Erik Homan enkele keren goed weg.
Na tien minuten gooide de thuisploeg het schroom van zich af en werd er goed gevoetbald.

De defensie van Oosterlittens wist zich geen raad met de snelle voorhoede van SCT. Via de opkomende backs werd Terschelling een paar keer erg gevaarlijk, waarbij het vooral jammer was dat Kees Collens een levensgrote kans over schoot. Zoals eerder vermeld had SCT de wedstrijd in handen. Het was daarom des te jammer dat het eerste doelpunt gemaakt werd door Oosterlittens. een goed opgezette aanval over de linkerflank werd afgerond door Hessel Postma. Na dit doelpunt gebeurde er tot de rust weinig noemenswaardigs. Oosterlittens leunde achterover en Terschelling was even zoekende. Zodoende werd er met een 0-1 achterstand de kleedkamer opgezocht.

Terschelling had in de eerste helft bij vlagen laten zien hoe Oosterlittens te bespelen was en met deze instelling werd er ook aan de tweede helft gestart. In de 52e minuut leek het strijdplan de prullenbak in te kunnen na een rode kaart voor Dennis Lenz. Maar niets was minder waar. Oosterlittens hinkte op twee gedachtes en hier maakte Terschelling dankbaar gebruik van. In de 54e minuut wist Kees Collens de 1-1 binnen te tikken na een goede vrije trap van Bart Zeeders. De man minder situatie gaf de 10 overgebleven spelers van SCT een boost. Er werd uitstekend verdedigd en waar mogelijk werd er vanuit de omschakeling aangevallen. Dit resulteerde in de 64e minuut tot de 2-1 van Watja Carli. Oosterlittens ging op zoek naar de gelijkmaker. De uitploeg wist echter amper gevaarlijk te worden. Het was dan ook Terscheling dat het meeste gevaar stichtte. Vanuit een vrije trap wist uiteindelijk Hette Kuipers in de rebound de 3-1 binnen te tikken en vanaf dat moment was de wedstrijd wel gespeeld. Oosterlittens kon geen vuist meer maken en de eilanders wisten vrij eenvoudig overeind te blijven. Na 94 minuten floot de goed leidende Groefsema voor de laatste keer. Waar Terschelling aan het begin van het seizoen nog wel eens moeite had met tegenslagen heeft het vandaag veerkracht getoond. Daardoor konden er weer 3 belangrijke punten worden bijgeschreven.

Volgende week is het eerste elftal vrij. Zondag 7 april gaat de ploeg in Lemmer op jacht naar de eerste driepunter buitenshuis.