Verslag terschelling 1

Gepubliceerd op 20 maart 2017

SCT en Zevenhuizen  gelijk.

Zaterdagavond om 19.30 uur was de aftrap bij SCT tegen Zevenhuizen.


Droog en weinig wind.  Ideaal weer voor een avondwedstrijd.

SCT opende goed. Zat er kort op , nam het middenveld in handen en bepaalde het tempo.

Duidelijk was dat de gasten voor een punt kwamen. Veel tijdrekkend en blessures voorwendend, hoewel dat niet zo vreemd was met de look a like van Doutzen Kroes als verzorgster, probeerden zij het spel van SCT te ontregelen. SCT viel aan, maar moest waken voor de snelle omschakeling van de gasten. Deze probeerden met lange ballen de 3 spitsen voor het doel te zetten. De eilander verdediging staat echter als een huis.

Kansen krijgt SCT, maar de keeper dwingt geluk af en groeit in de wedstrijd.

Halverwege de 1e helft het moment. De rush van Dennis Lenz  op links met de strakke voorzet op de inkomende Max Burghgraef. Deze tikt de bal binnen. Op advies van Zevenhuizen keurt de scheidsrechter de goal af. Elders op het veld is een overtreding begaan door een SCT speler.

In de 2e helft hetzelfde beeld als voor rust. Een keeper die gelijk aan de bak moet en na 5 minuten met kramp op het veld ligt. SCT krijgt weer veel kansen. Twee vrije trappen. Een van Jan Jaap Haan vliegt rakelings naast het doel en een van Bent Heeger scheert langs de haan op de kerktoren. Uit een corner tikt Rudy van der Pol de bal op de paal, terwijl een inzet van Arjen de Jong van de doellijn wordt gehaald. SCT probeert van alles ,terwijl Zevenhuizen  nog sporadisch over de middellijn komt. Als het scorebord de 90 minuten aangeeft  moeten de grootste kansen echter nog komen.

Eerst de te korte terugspeelbal van een SCT verdediger, de attente spits onderschept de bal en gaat richting het eilander doel, maar doelman Rijn Lettinga redt prachtig ten koste van een corner. Daarna de hoge bal voor het Zevenhuizen doel , welke bij de 2e paal vrij kan worden ingekopt. De bal belandt op de paal , waardoor de brilstand op het scorebord blijft staan.

Gebroederlijk stappen de 2 ploegen van het veld om gezamenlijk de 3e  helft te vieren.

Volgende week De Sweach uit.

Hits: 4022
sc-terschelling.nl download