Verslag Sc Terschelling tegen Warga

Gepubliceerd op 19 november 2018
Hits: 3780

Terschelling wint van Warga

Na de oorwassing van vorige week op bezoek bij Nieuweschoot moest Terschelling sportief revanche nemen tegen het vorig jaar gedegradeerde Warga. De uitploeg had hooggeklasseerde ploegen als ONB en Boornbergum verslagen en dus beloofde het geen makkelijk middag te worden.

Terschelling begon goed en had in tegenstelling tot vorige week de organisatie goed staan. De eilanders creëerde enkele kansen maar de keeper van de gasten stond een aantal keer in de weg. Warga probeerde opbouwend het doel van Erik Homan te bereiken maar de eilander defensie zat er constant tussen. Zodoende hoefde Erik slechts een keer op te treden in de eerste drie kwartier, een vrije trap werd hard in de hoek geschoten maar Erik wist met een schitterende redding zijn doel leeg te houden. Richting de rust werd Terschelling sterker en sterker en dat resulteerde ook in de verdiende 1-0. Na goed doorzetten van Kelvin Müller stuurde hij Arjen de Jong één op één met de keeper, die wist daar wel raad mee en schoot de bal achter de doelman van de uitploeg. Terschelling kreeg daarna nog een kans na een schitterend afstandsschot van Kees Collens maar de doelman kon met veel moeite de bal te pareren. Daardoor gingen beide ploegen met 1-0 de kleedkamer in.

Warga moest komen na de theepauze en stuurde meer mannen naar voren. De lange ballen werden echter allemaal onschadelijk gemaakt door Jouke Bijlsma, Martin van Veen en Bart Zeeders. Terschelling liet Warga het spel maken om vervolgens snel te counteren met de snelheid van Bent Heeger, Roelof Fokkens en Kelvin Müller. Dit drietal kreeg dan ook, samen met de aanvallers, voldoende kansen om de 2e te maken. Wonder boven wonder wilde het 2e doelpunt maar niet vallen. Warga zette de laatste tien minuten aan, probeerde de buitenspelers te bereiken maar de eilander backs wisten constant dit gevaar onschadelijk te maken. Daardoor werd Warga maar een keer echt gevaarlijk. Uit het niets doemde een middenvelder op voor het doel van Erik, hij schoot de bal echter hoog over het doel. Terschelling speelde de wedstrijd daarna op volwassen manier uit en zodoende werd de 1-0 over de streep getrokken. Terschelling pakte verdiend de drie punten en zal volgende week de eerste punten in een uitwedstrijd willen behalen tegen Oosterlittens.

sc-terschelling.nl download