Sport Vereent tegen SCT1

Gepubliceerd op 21 september 2016

In een zonnig Oldeberkoop deed SCT 1 zichzelf tekort. De beter spelende eilanders verzuimden uit de talrijke kansen te scoren en kregen in de slotminuut bijna de rekening hiervoor gepresenteerd.

SCT begon goed en al na 5 minuten tikte Kelvin Muller de bal langs de keeper op de paal. Sport Vereent verdedigde massaal en werd alleen gevaarlijk met een enkel afstandschot of met corners en vrije trappen. SCT kreeg veel kansen, maar steeds zat er een voet of hoofd tussen of de uitstekende keeper grijpt in.

Ook de 2e helft begint SCT goed.. Bij een vrije trap komt Kelvin goed voor de keeper. Zijn kopbal belandt echter op het net en niet er in. Met de verse krachten Rienk , Jan Jaap en Cees voor Duncan, Sebas en Max gaat SCT op jacht naar de verlossende treffer. De keeper pakt vrije trappen van Bent en Arien. Ook plukt hij de bal van de schoen van de doorgebroken Rienk en Kelvin. Het spel wordt rommeliger met balverlies aan beide kanten.

Sport Vereent probeert met veel tijdrekken en blessures voorwendend het spel te ontregelen. Hiervoor wordt het in blessuretijd bijna beloond. Terwijl de grensrechter vlagt voor een uitbal bij de cornervlag van Sport Vereent laat de scheids vrolijk doorspelen. Een lange peer naar voren en daar is de vrije doortocht van de spits. Het is echter SCT doelman Rijn  die het 1 tegen 1 duel wint en daarmee de 0-0 stand op het scorebord houdt.

Volgende week komt Oldeholtpade naar het eiland, maar kijken of we dan weer met scherp schieten