wedstrijdverslag Terschelling tegen De Walden

Gepubliceerd op 08 oktober 2018

Terschelling boekt verdiende overwinning.

Na 2 nederlagen op rij mocht Terschelling afgelopen zondag aantreden tegen de Wâlden. Op het zonnige complex in Midsland werd om 14:30 afgetrapt. Vanaf het eerste fluitsignaal was Terschelling de betere club en het eindresultaat was dan ook een verdiende 4-1 overwinning.

Terschelling combineerde bij vlagen uitstekend en dit leverde al in de 3e minuut de eerste kans op. Echter werd Kees Collens onterecht teruggevlagd terwijl hij alleen op de keeper afging. Dit was echter pas het begin zou later blijken. Terschelling bleef doorvoetballen en na een snel genomen vrije trap dook Arjen de Jong op vanuit de rug van zijn tegenstander. Hij schoot de bal knap tegen de touwen maar helaas was het weer de grensrechter die stond te wapperen met zijn vlaggetje. Na 16 minuten was het dan toch raak. Een afstandschot belandde via een been van de tegenstander achter de doelman van de gasten en zo kwam Terschelling op een verdiende 1-0. Een lange bal en een miscommunicatie in de verdediging zorgde ervoor dat de bezoekers gauw weer op gelijke hoogte kwamen. Terschelling gaf geen krimp en ging opnieuw opzoek naar de gelijkmaker en creëerde legio kansen. Maar helaas werden velen kansen om zeep geholpen. Vlak voor rust viel de verdiende treffer als nog. Nadat Arjen de Jong zijn vorige inzet nog gekeerd zag worden, had de keeper geen antwoord meer op zijn kopbal uit de daaropvolgende corner. Direct daarna was het rust.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld. Terschelling dat aanviel en de grensrechter die meerdere malen onterecht afvlagde. Onder andere een schitterende voorzet van Bent Heeger die werd binnen gekopt door Arjen de Jong werd afgekeurd op aangeven van de grensrechter. De enige keer dat de scheidsrechter het wel zelf kon zien negeerde hij ook direct het vlagsignaal en zodoende kon Kees Collens de 3-1 maken. Daarna werd de wedstrijd slechter en probeerde de gasten het met fysiek spel en lange ballen. Daarmee creëerde zij wel dreiging maar echt gevaarlijk werden ze bijna niet in de tweede helft. Een keer lukte dat wel en direct werd de bal tegen de touwen gewerkt. Maar dit keer was het de grensrechter van de eilanders die zijn vlag omhoog stak en dus werd de goal, misschien niet helemaal terecht, ook afgekeurd. Terschelling voetbalde het daarna goed uit en counterde via de ingevallen Bram Tuinman nog naar de 4-1. Daarmee werd de eerste driepunter van het seizoen een feit, en het was dikverdiend.

Hits: 3591
sc-terschelling.nl download