verslag Sc Terschelling 1

Gepubliceerd op 26 september 2017

Sc Terschelling begint goed in de 4e klasse.

Sc Terschelling mocht op zondag 24 september aantreden in en tegen Nieuweschoot. Nadat de scheidsrechter om 14:00 voor het begin van de wedstrijd had gefloten had de sportclub veel balbezit. Echter was de eerste grote kans voor de thuisploeg, uit het niets werd een kopbal verlengd en deze belandde op de lat. Terschelling kwam hier goed weg en pakte het goede voetbal van de beginfase weer op. Dit leidde dan ook tot de 0-1. Sebastiaan Kruizinga gaf de bal goed voor en Max Burghgraef kopte de bal tussen 2 verdedigers in raak. In een tijdsbestek van 10 minuten pakte een speler van Nieuweschoot 2 gele kaarten en kon dus gaan douchen. Maar ondanks dat de sportclub een man meer ging het achteruitlopen en dit resulteerde in de gelijkmaker. De scheidsrechter kende een goedkope strafschop toe en dit buitenkansje werd verzilverd door een middenvelder van Nieuweschoot, 1-1. Dat was tevens ook de ruststand. Na de thee was het weer Nieuweschoot die het eerste gevaar stichtte en door een eigen doelpunt kwamen de Heerenveeners op een 2-1 voorsprong.

Daarna zette Terschelling de schouders eronder en binnen 10 minuten was de achterstand omgekeerd in een voorsprong. Arjen Doeksen schoot de stand al gauw gelijk en een paar minuten later maakte Max Burghgraef zijn 2e doelpunt door een corner van Bent Heeger te verlengen. Nog geen 2 minuten na de 2-3 later leek Watja Carli het duel te kunnen beslissen maar hij kon het leer niet tegen de touwen krijgen. Terschelling had, met de man meer situatie, controle over de wedstrijd en in de 76e minuut schoot Arjen Doeksen Terschelling in veilige haven. Dennis Lenz mocht daarna nog voor de 2-5 aantekenen na een prima aanval van SCT. Daarna vond de scheidsrechter het wel welletjes wat betekende dat SC Terschelling de eerste 3 punten binnen heeft in de 4e klasse. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen Black Boys uit Sneek, de oude club van trainer Jappie Booij. Bij SCT hopen ze ook dan de 3 punten bij te kunnen schrijven.