Gepubliceerd op 07 december 2016

SCT neemt punten mee naar eiland.

SCT kende zondag weinig problemen met ODV.

Na een 0-3 ruststand stokte de score bij 0-7.

Op een door de zon ontdooiend en daardoor glad veld hield de  goed fluitende scheidsrechter Stelwagen het kort. Elke sliding werd afgefloten, wat de snelheid uit het spel haalde, maar waar wel iets voor te zeggen was.

SCT voetbalde gemakkelijker dan ODV ( Ontspanning Door Voetbal ) en stond na 15 minuten al op 0-2. Tweemaal was Max Burghgraef  de schutter. Eerst na een steekbal van Ariën Doeksen, daarna dolde Watja Carli enkele tegenstanders, waarna ook hij Max bediende.

ODV probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, maar de eilander verdediging stond als een huis. Terwijl de topscorer van ODV compleet aan banden lag bij Maarten Dähne. Vlak voor rust wordt het 0-3 door Dennis Lenz. De benjamin van SCT ontsnapt op volle snelheid, omspeelt speels de keeper en scoort.

Bij aanvang 2e helft verwacht iedereen het offensief van de thuisploeg. SCT gooit echter binnen 5 minuten de wedstrijd op slot. Eerst is het Jan Jaap Haan die uit een vrije trap snoeihard via onderkant lat raak schiet. Een minuut later speelt Bent Heeger zich in de 16 vrij en scoort beheerst. Met 3 frisse spelers erin gaat SCT door. ODV hapt naar adem en mag blij zij dat alleen Kelvin Muller met een tegendraadse kopbal en Ariën  met een verdekt schot nog scoren. ODV weet het net niet te vinden, zodat de verdediging weer een clean sheet kan bijschrijven. Eindelijk weer een uit overwinning, wat voor aanvang ook geëist werd door vaste uitsupporter Roel Lenstra.

Volgende week naar Diever Wapse. Waar dat ligt gaan we deze week uitzoeken.