jeugdverslagen

Gepubliceerd op 28 maart 2017
Hits: 4149

SC Terschelling  -FRISIA

Met een lekker zonnetje en een windje uit het noorden,een wegens eerdere vakantie inhaalwedstrijd tegen Frisia ,de uitwedstrijd was tegen deze ploeg weer de eerste van het najaar en gewonnen met 0-5 in ons voordeel.

Met de wind in de rug zetten we gelijk druk op de tegenstander wat dan ook een paar goede kansen op leverde .Wout  Slings scoorde de eerste goal,maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. het was eenrichtingsverkeer in de 1e helft, wat Frisia goed deed was de spelers van SCT,die erg scherp op de achterhoede stonden te spelen,vaak buitenspel te zetten ,soms discutabel maar ook terecht .Daan Dahne tekende voor de openingsgoal,een knap schot van de rond de 16 die het net liet bollen 1-0.

Niet veel later een corner,met een klutsbal via Per Swytink die de bal voor de voet van de zelfde Daan Dahne bezorgde en binnen schoot 2-0.Simon Pals zette de 3-0 ruststand, met een mooi geplaats schot op het scorebord.

De 2e helft was het zoiets van dat iedereen wel wou scoren ,wat in de 1e helft ook al bijna gebeurde,maar het werd een beetje onrustig,niet goed combinerend voetbal. Met de spaarzame aanvallen van Frisia , werd er een speler gehaakt ,wat dus een penalty betekende. Vorige week een tegen en vandaag weer. Deze werd nog met de vingertoppen van Gijs Postma beroerd, maar net niet tegengehouden ,3-1. Aftrap en nog geen minuut later werd Wout gevloerd in de 16,penalty,met Max van der Zee achter de bal,en ik denk dat de dwarslat nog licht te trillen,zo hard was de penalty wel,maar geen treffer. SCT probeerde de score nog wel een beetje hoger uit te laten komen, maar de keeper van Frisia stond goed te keepen op de doellijn,de lat en handschoen,nog een schot van Hidde Miedema die vakkundig door de keeper uit de hoek werd getikt. Na 60 minuten en een beetje,wederom weer veel kansen en (iets te)weinig doelpunten. Eindstand 3-1.