Verslag Terschelling 1 - BEW 1

Gepubliceerd op 20 september 2016
Hits: 4230

Terschelling 1 pakt eerste punten.

SCT is het nieuwe seizoen goed begonnen. Tegen het onbekende BEW uit Vledder werd het 4-0, na een 1-0 ruststand. In de 1e helft speelde SCT onrustig en het hanteerde te veel de lange bal. BEW anticipeerde hier goed op en haalde het tempo uit de wedstrijd. Rustig combinerend probeerde het de gevaarlijke rechterspits te bereiken. In de 37e minuut mislukte dit echter en met een lange bal werd Rienk Bijlsma de diepte in gestuurd : 1-0.

Na de rust stond SCT beter. Er werd goed gecombineerd en naarmate de tijd verstreek werden de ruimtes groter, omdat BEW het niet meer belopen kon. In de 60e minuut stond na een prachtige aanval Dennis Lenz ineens vrij voor de keeper. De benjamin van de eilander ploeg faalde niet : 2-0. Voor de ploeg uit Vledder was er geen houden meer aan.

Na een pass van Duncan Muller knalde Rienk 3-0 binnen en na een steekbal van Ariën Doeksen ook de 4-0. In blessuretijd miste hij echter de penalty, toegekend na een overtreding op laatste man Arjen de Jong. Tussendoor probeerde  BEW de eer te redden, maar SCT en keeper Rijn Lettinga behaalden hun 1e “clean sheet”.

Volgende week een uitwedstrijd tegen het ook goed gestarte TLC uit Tolbert/Leek.

Ook Terschelling 2 wist zijn eerste 3 punten te pakken in nieuwe seizoen middels een 0-1 overwinning uit bij Irnsum 2. Doelpuntenmaker Frans v.d. Meeren. Komende zondag spelen zij thuis tegen Stiens 2 om 14.30