Terschelling bekert verder

Gepubliceerd op 18 november 2019
Hits: 2553

Terschelling bekert verder na penalty’s

Terschelling stond afgelopen zondag tegenover Oosterlittens voor een bekerduel. Oosterlittens speelde vorig jaar nog tegen de eilanders in de competitie maar men is door hun goede prestaties gepromoveerd naar de 3e klasse.

Terschelling begon abominabel aan de wedstrijd en keek binnen de kortste keren tegen een 0-2 achterstand aan. Eerst werd een standaardsituatie van de gastheren onfortuinlijk in eigen doel gewerkt door Bent Heeger en daarna profiteerde Oosterlittens van getreuzel in de eilander verdediging. Terschelling kon alleen enkele kleine kansjes creëren via afstandsschoten, maar de keeper van de tegenpartij werd zelden echt getest. Aan de andere kant gaf Terschelling de nodige ruimte en kansen weg maar gelukkig bleef het derde doelpunt uit. Terschelling was slordig en te gehaast in balbezit maar wist toch een aansluitingstreffer te maken vlak voor de theepauze. Kees Collens zette goed druk, veroverde de bal en met een beheerste lob verschalkte hij de doelman van Oosterlittens.

Direct na rust was het andermaal Kees die het net wist te vinden. Na een mooie slalom langs de zestien schoof hij de bal tegendraads in de lange hoek en zette beide ploegen daarmee op gelijke hoogte. Het restant van de wedstrijd was rommelig, fysiek en spannend. Beide partijen kregen de nodige kansen maar geen van beide wist te scoren. Kaarten werden wel aaneengeregen in de tweede helft. Maikel Mier kreeg na een onnodige overtreding zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Daar was niks op aan te merken maar wel op het feit dat de laatste man van de gasten gespaard werd na een gore overtreding op Arjen Doeksen. De verdediger had al geel op zak, verdiende eigenlijk rood, maar kreeg slechts een waarschuwing. Gelukkig overleefde Terschelling de laatste 10 hectische minuten met een man minder en was uiteindelijk de betere vanaf de elfmeterstip. Erik Homan besliste het duel door de 7e penalty van Oosterlittens te keren.

sc-terschelling.nl download