Gepubliceerd op 28 oktober 2019
Hits: 2556

Terschelling verliest van Warga

Terschelling speelde zondag uit in en tegen Warga. Beide ploegen haalde, op zijn zachtst gezegd, niet het gebruikelijke niveau. Warga wist echter vaker te scoren en dat is de rode leidraad dit seizoen tot nu toe, en dus gingen de eilanders andermaal onderuit.

Terschelling begon nog goed op het grasveld wat al een tijd geen grasmaaier had gezien. Terschelling was fel en kwam al gauw op 0-1. Een ingooi werd door Arjen de Jong doorgekopt waarna Roelof Fokkers de bal op heerlijke wijze achter de doelman schoot. Daarna volgde een merkwaardige eerste helft. Terschelling creëerde letterlijk kans na kans ondanks dat er niet goed gevoetbald werd. Arjen de Jong en Roelof Fokkens waren voornamelijk verantwoordelijk voor een aantal enorme kansen die er niet in gingen. In de 40e minuut kwam Warga uit het niets langszij. Een vrije trap werd tot doelpunt verwerkt bij de tweede paal. Een paar minuten later werd er met een mooi stiftje nogmaals gescoord en zodoende werd er gerust met 1-2. Dat was best een mirakel gezien de enorme kansen die Terschelling mistte. Het andere mirakel was dat deze kansen überhaupt gecreëerd werden want het voetbal was allesbehalve goed.

Het tweede bedrijf was qua voetbal nog velen malen slechter dan de eerste. Echter kreeg Terschelling ook weer een aantal enorme kansen. In een tijdsbestek van 2 minuten wist de keeper tweemaal een schot te pareren en schoot Roelof de bal tegen de lat. Daarna had Terschelling een penalty moeten hebben, zelfs de speler van Warga gaf toe dat hij een overtreding maakte, echter wilde de arbiter de bal niet op de stip leggen. Warga had duidelijk de langere adem en naarmate de wedstrijd vorderde kregen zij nog een aantal enorme kansen maar door uitstekend keeperswerk van Erik Homan werd er nog ‘slechts’ eenmaal gescoord. Nadat de scheidsrechter affloot stapten beide ploegen met een 3-1 uitslag in het voordeel van de gastheren van het erbarmelijke veld af.

Terschelling voetbalde ver onder de maat maar kreeg desondanks een boel opgelegde kansen. Als deze niet gauw benut gaan worden wordt het nog een heel lang seizoen voor de eilander. Volgende week is de thuisploeg vrij in verband met de Berenloop, dus is er extra veel tijd om te trainen op doelpunten maken.