wedstrijdverslag

Gepubliceerd op 28 mei 2019
Hits: 3147

Terschelling verliest laatste wedstrijd van het seizoen

Zondag speelde Terschelling thuis tegen ONB. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel en dus zat er weinig spanning in voorafgaande aan de wedstrijd. Terschelling was 90 minuten lang de betere ploeg, creëerde een aantal enorme kansen maar verloor wel met 0-2.

Terschelling kwam furieus uit de kleedkamer en had binnen tien minuten al op voorsprong moeten staan. Kees Collens’ kopbal belandde op de paal en de keeper van ONB was een aantal keer alert uit zijn doel gekomen en voorkwam zo een tegentreffer. De eerste kans voor ONB was echter wel gelijk raak. Uit een slimme corner kon de geheel vrijstaande verdediger van de gasten de bal binnenschieten. Terschelling bleef de betere ploeg maar zou niet scoren. De tweede helft had hetzelfde beeld. Terschelling had veel balbezit en kreeg een aantal mogelijkheden maar als de bal al tussen de palen ging stond daar de geweldig keepende doelman van ONB nog als sta in de weg. De beste kans was een bal die van richting werd veranderd en daardoor de kruising in leek te gaan, maar met een magistrale redding werd ook dit voorkomen door diezelfde doelman. ONB kwam er in de counter nog 2 á 3 keer uit en uit een van die counters werd ook nog eens de 0-2 gemaakt. Gelukkig voor de eilanders waren ze al veilig want het was een van die dagen dat een doelpunt er simpelweg niet inzat. Zodoende werd het seizoen geëindigd met een nederlaag. Dat doet verder niks af aan de prima prestatie van de eilanders door zich op eigen kracht veilig te spelen. Na afloop werd Anno Tijsma in het zonnetje gezet. Voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor de sportclub was het nu ook tijd om hem te benoemen tot lid van verdiensten. Deze onderscheiding heeft Anno dik verdiend en we willen hem via deze weg nogmaals feliciteren en bedanken! Het is nu tijd voor een verdiende zomerstop en tot volgend seizoen!