wedstrijdverslag de Walden tegen Terscheling

Gepubliceerd op 21 mei 2019
Hits: 3118

Terschelling speelt zich veilig in de vierde klasse.

Terschelling speelde afgelopen zondag tegen vv de Wâlden. De belangen waren vrij groot voor beide ploegen. De thuisploeg is samen met Black Boys verwikkeld in een rechtstreeks gevecht om degradatie voetbal te ontlopen. In die strijd heeft de Wâlden alleen genoeg aan 3 punten. Terschelling had daarentegen voldoende aan een gelijkspel om zich veilig te spelen maar in uitwedstrijden heeft men veel moeite om punten te pakken.

Terschelling begon, in tegenstelling tot vorige week, scherp aan de wedstrijd. Watja Carli gaf een mooie steekpass richting Gijs Burghgraef. Laatstgenoemde profiteerde van een inschattingsfout van de centrale verdediger en zette de eilanders op voorsprong. Die pret was echter van korte duur want direct daarna werd een afgeslagen vrije trap op knappe wijze binnen gevolleerd en dus stond het weer gelijk. Gelukkig kreeg Watja na een slecht verwerkte hoge bal een niet te missen kans op een leeg doel en dus kon hij eenvoudig de 2-1 binnenwerken. Er waren toen slechts zeven minuten gespeeld. Beide ploegen kregen daarna nog enkele kansen maar alleen de Wâlden wist nog een treffer te produceren. Uit een standaardsituatie belandde de bal in de kluts achter Erik in het doel. Arien Doeksen scoorde daarna nog, de keeper pakte zijn vrije trap wel maar deed dat pas achter de doellijn. Het net bewoog maar de scheidsrechter, die overigens een uitstekende wedstrijd floot, was niet 100% zeker en kende geen doelpunt toe. Nog druk discussiërend over dit niet toegekende doelpunt zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Het was duidelijk dat Terschelling voetballend de betere ploeg was en met die gedachte gingen de eilanders weer terug het veld in. Er werden voldoende kansen gecreëerd maar het was uiteindelijk een enorme blunder waarvan de eilanders profiteerde. Na een slordige terugspeelbal hield de doelman de bal te lang in zijn voeten en Arjen de Jong profiteerde hier optimaal van. De eilanders moesten toen nog een halfuur volhouden. De thuisploeg bleef de lange bal hanteren maar de defensie van de eilanders stond als een huis en zodoende kwam de ploeg uit Damwoude nog tot een echte mogelijkheid. De spits van de thuisploeg kwam een op een met Erik maar zijn stiftje ging ruim over het doel heen. Enkele afstandsschoten van de thuisploeg misten precisie en aan de andere kant waren de eilanders zeer slordig in de counter. Zodoende bleef het 2-3 en pakte de eilanders de verdiende overwinning. Met dat resultaat speelde Terschelling zichzelf veilig en dat is meer dan terecht. De selectie en coaches Bas Kramer en Rel Bakker verdienen dan ook een groot compliment. Elke week was het weer puzzelen doordat er veel zeevarenden en werkenden in de selectie zitten en dat maakt de prestatie des te knapper.

sc-terschelling.nl download