Verslag Terschelling tegen Harlingen

Gepubliceerd op 13 mei 2019
Hits: 3264

Terschelling voetbalt slecht en verliest.

Terschelling speelde afgelopen zondag thuis tegen Harlingen. De uitwedstrijd werd daar met 3-2 verloren en het voetbal was destijds niet om aan te zien. Terschelling wilde dus graag iets rechtzetten.

Hoe graag de eilanders ook sportieve revanche wilde nemen, de ploeg kwam desastreus uit de kleedkamer. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor de uitploeg en na een lange bal kwamen zij verdient op 0-1 voorsprong. Terschelling had dit over zichzelf afgeroepen en moest de rug nu gaan rechten. Dat deed men ook. Het ging beter voetballen en kwam ook verdiend op 1-1. Terschelling kreeg een penalty na een opzichtige overtreding op Dennis Lenz binnen de beruchte zestienmeter. Bent Heeger ging achter de bal staan en rondde rustig af. Hierna volgde nog een enorme kans voor de Harlingers, maar via Erik en de lat ging de bal er niet in en zodoende werd er gerust met een gelijke stand.

De tweede helft had Terschelling de wind mee en men wilde nu wel goed uit de kleedkamers komen. Echter ging het binnen luttele minuten weer mis. Na een aanval belandde de bal bij de vrijstaande linksback van de Harlingers. Deze nam de bal met buitenkant voet en de bal viel tot ieders verbazing de winkelhaak in en dus stond Terschelling weer achter. De thuisploeg ging daarna drukken, stuurde een mannetje extra naar voren maar de bal viel zelden goed en echt getest werd de Harlinger doelman nimmer. Ze hadden wel geluk dat een kopbal van Bent op de paal belandde maar ondanks de nodige dreiging kwamen de eilanders niet dichterbij een doelpunt. Dat deden de bezoekers wel, uit een counter schoot een invaller van de bezoekers de bal op prachtige wijze over en achter doelman Erik Homan, 1-3. Niet lang daarna volgde het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter. Terschelling speelde vandaag ver onder de maat en dus gingen de punten met de bezoekers mee naar Harlingen. Het enige positieve van de dag was dat de concurrenten ook verloren

sc-terschelling.nl download