verslag Warga- Sc Terschelling

Gepubliceerd op 17 maart 2019
Hits: 3575

WARGA – De 3-3 was eigenlijk wel een juiste uitslag. Echter, als je als Warga  zijnde een kwartier voor tijd nog met 3-0 voor staat en het wordt alsnog gelijk, dan mag je je wel eens achter de oren krabben.

door Floris Sinnema

 

Veel regen op zaterdag, maar de wedstrijd tussen Warga en Terschelling kon gewoon doorgaan. Op het ongebruikelijke tijdstip van 11.45 uur, maar dit heeft natuurlijk alles te maken met de boottijden van en naar Terschelling. De ploeg van trainer Bas Kramer doet het goed de afgelopen tijd. Men won de laatste twee wedstrijden en staat nu weer in de middenmoot. Op Terschelling verloor Warga met 1-0 en dit was voor de Wergeasters de slechtste wedstrijd van het seizoen.

Warga op 2-0

Bij Warga terug op het oude nest, Janieck Spithoff. Echter, Spithoff is volgens de KNVB niet speelgerechtigd en zodoende dit seizoen nog geen Spithoff. Keeper Sven Noordbruis stond deze wedstrijd weer onder de lat.  De laatste competitiewedstrijd was de 2-2 uit tegen het negental van Surhuisterveen. Een veelbesproken wedstrijd na het rode kaart incident van Surhuisterveen keeper de Haan. Voor heel veel mensen een vreemde uitspraak van de KNVB in deze “doofpotkaart”. Voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte ter nagedachtenis aan oud-Warga bestuurslid, scheidsrechter en lid van verdienste, Henk Meinderts. Hij overleed op vrijdag acht maart toch nog vrij plotseling. Om half tien zat de selectie al aan het ontbijt in café Lands Welvaren en wat dit betreft had men niets aan het toeval overgelaten. Door de harde wind was er vrijdag niet getraind en dit was dan weer een minpuntje op de voorbereiding. Maar ja, het zijn ook maar amateurs. In het eerste half uur was Terschelling de iets betere ploeg, maar beide teams hadden heel veel moeite met de schuin over het veld staande wind. De eerste kans was ook voor de eilandbewoners, maar de inzet van Dennis Lens ging over het doel van Noordbruis. Even later een mogelijkheid voor Kees Collens, maar keeper Noordbruis verkleinde goed zijn doel en kon in tweede instantie redding brengen. Uit het niets kwam Warga na een half uur spelen op voorsprong. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Pieter Gerbens en hij zorgde voor de niet geheel verdiende 1-0. Terschelling keeper Erik Homan had het nakijken. Even later zelfs de 2-0. Anton Hobert onderschepte de bal en zorgde met een bekeken schuiver voor de 2-0 ruststand. Twee keer voor de goal komen en twee doelpunten. Wat dit betreft zeer effectief van de thuisploeg.

Warga in mineur

Na de thee een gelijk opgaand duel. Terschelling ging wel meer naar voren spelen en dit gaf de Wergeaster  voorhoedespelers meer ruimte. Hiervan profiteerde Bart Boersma. Frids Fridsma zijn schot werd nog geblokt door Terschelling doelman Homan, maar uit de rebound zorgde Boersma voor de 3-0. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar het leek wel of deze 3-0 verlammend werkte op de ploeg van trainer de Ron. Natuurlijk, de 4-0 had moeten vallen, maar Anton Hobert verprutste een 100% kans. Terschelling ging niet bij de pakken neerzitten en het was de beste man bij Terschelling, Watja Carli die een kwartier voor tijd zorgde voor de 3-1. Hierna was er eigenlijk nog maar één ploeg die voetbalde, al kreeg ook Bote nog een levensgrote kans, en dat was Terschelling. Warga leek de eindstreep te halen, maar in de 90e minuut werd het toch nog 3-2. De prima leidende scheidsrechter Heins trok veel tijd bij en in de 97e minuut kreeg Warga het deksel op de neus. Warga keeper Noordbruis had de bal voor het opvangen, maar Warga verdediger Ype Kerkstra dacht hier anders over. Deze miscommunicatie werd Warga fataal en zorgde voor een vreugde uitbarsting bij Terschelling, 3-3. Net als tegen Surhuisterveen verspeelde Warga twee punten al was een gelijk spel tegen Terschelling wel de juiste verhouding. Terschelling ontvangt zondag koploper Oosterlittens en Warga mag het thuis weer proberen. Nieuweschoot komt dan op bezoek.

sc-terschelling.nl download