verslag Terschelling tegen Irnsum

Gepubliceerd op 18 februari 2019
Hits: 3405

erschelling pakt 3 zwaarbevochten punten.

Op een spekglad veld werd er om 13:00 afgetrapt op sportveld Midsland. Op bezoek kwam Irnsum, een tegenstander waar de eilanders het traditioneel moeilijk mee hebben. Maar zondag pakte de eilanders de volle buit.

In de eerste helft hadden de gasten het betere van het spel. Middels de aanvoerder creëerden zij enkele dreigende situaties, maar doelman Erik Homan werd zelden getest. Het waren daarentegen de eilanders die uit hun eerste kans op voorsprong kwamen. Arjen de Jong kopte de bal door en wonderbaarlijk genoeg verdween deze achter de doelman van de gasten. Maar lang konden de eilanders niet genieten. Topschutter Julius Huistra schoot een vrije bal hard achter Erik. Naarmate de eerste helft vordere drukte de gasten Terschelling met lange ballen terug. Het was echter een fout in eigen defensie wat de 1-2 inleidde. Er werd slordig uitverdedigd en in de kluts kon de buitenspeler uiteindelijk de bal in een leeg doel schieten. Met die tussenstand werd er gerust.

In de rust moest de aanvoerder van de gasten geblesseerd achterblijven. En dat deed de wedstrijd kantelen. Irnsum ging verder naar achter en gokte middels de lange bal op hun spits Huistra. Deze zat echter de gehele wedstrijd bij Martin van Veen in de broekzak en werd nauwelijk gevaarlijk. Aan de andere kant creëerde Terschelling kans na kans. Het was uiteindelijk de jarige Jan-Jaap Haan die met veel gevoel een afgeslagen corner uit de lucht nam. De bal plofte schitterend achter de doelman en zodoende kwamTerschelling op gelijke hoogte. Niet lang daarna tikte Hette Kuipers de 3-2 binnen na opnieuw een twijfelachtig optreden van de doelman. Terschellingnam ietwat gas terug en pardoes viel de 3-3 binnen. Een corner viel, zonder aangeraakt te worden, binnen bij de tweede paal. Daarna werd de wedstrijd harder en onsportiever. Het voetbal verdween en het werd een vechtwedstrijd. Maar Terschelling toonde nog maar eens dat zij hier thuis erg goed in zijn. Een vrije trap, na een harde charge op Watja Carli, werd matig weggewerkt en opnieuw door Jan-Jaap ingeschoten. De keeper liet de bal nogmaals los en Watja haalde zijn revanche door de winnende 4-3 binnen te schieten. Nog een minuut of zeven moest Terschelling overleven, maar dichterbij dan enkele verre inworpen kwam Irnsum niet. Terschellingpakt opnieuw drie punten in eigen huis en is nu twee weken vrij.

sc-terschelling.nl download