Gepubliceerd op 29 oktober 2018
Hits: 3736

Terschelling pakt zege tegen Black Boys

Terschelling ontving afgelopen zondag op sportpark Midsland.

Een tegenstander waartegen de eilanders het traditioneel moeilijk hebben. Vandaag rekende Terschelling echter vrij eenvoudig af met de gasten uit Sneek.

Terschelling was zeker in de eerste helft heer en meester. Het voetbalde met veel strijd en er werd voor elke bal gevochten. Er was getraind op collectief drukzetten en dat was goed terug te zien zondag. Door het druk zetten op de matige backs van de gasten creëerde Terschelling voldoende kansen en het duurde dan ook niet lang tot de 1-0 viel. Roelof Fokkens soleerde door de defensie en schoot de bal hard achter de doelman. Daarna kreeg diezelfde Roelof nog enkele mogelijkheden om de score op te schroeven maar dit lukte helaas niet. Het was in de 31e minuut Bent Heeger die dit wel voor elkaar kreeg. Hij kopte een vrije trap op magnifieke manier over de doelman heen, die aan de grond genageld stond. Daarna was het de beurt aan Max Burghgraef om zijn naam op het scoreformulier te zetten. Na goed druk zetten van Arjen de Jong produceerde de linksback opnieuw een zwakke terugspeelbal. Max onderschepte de bal, en waar hij minuten daarvoor in dezelfde situatie mistte, schoot hij nu onberispelijk binnen. Vlak voor de 3-0 viel wist doelman Erik Homan een kopbal op knappe wijze uit zijn doel te houden, dat was ook het enige noemenswaardige gevaar van Black Boys.

De tweede helft had een ander beeld. Black Boys had meerdere spelers naar de voorhoede geschoven om op die manier iets te forceren. Daar hadden de eilanders in de beginfase moeite mee, maar nadat de aansluitingstreffer uitbleef zakte de hoop van de Snekers langzaam weg. Mede doordat Bart Zeeders en Martin van Veen de baas in de lucht waren en Erik vandaag magneten in zijn handschoenen leek te hebben kwam er geen bal doorheen. Dit tot frustratie van de twee spitsen van Black Boys. Terschelling speelde de wedstrijd volwassen uit en wist zelfs nog een doelpunt te maken. Een mooi moment voor de 16-jarige Brendan van Suijlekom, die in zijn eerste thuiswedstrijd voor Terschelling een snelle uitbraak afrondde door de bal onberispelijk achter de doelman van de gasten te knallen en zodoende de eindstand bepaalde op 4-0. Terschelling had het na rust even moeilijk maar heeft 80 minuten lang geen problemen gekend en boekte derhalve een dikverdiende overwinning.