verslag Harlingen tegen Sc Terschelling

Gepubliceerd op 22 oktober 2018
Hits: 3572

Terschelling levert matige prestatie in Harlingen.

Terschelling speelde afgelopen weekend aantreden tegen Harlingen, de zogenaamde ‘waddenderby‘. De eilanders mistte een zwik aantal spelers en het was dan ook weer een puzzel om de selectie rond te krijgen. De wedstrijd werd een heus foutenfestival waarin het voetbal bij vlagen niet om aan te zien was. Desondanks begon Terschelling nog wel goed aan de wedstrijd.

Het eerste halfuur had Terschelling de boel aardig onder controle. De thuisploeg kwam slechts tot enkele afstandschoten en zelf wisten de eilandbewoners bij vlagen dreigend te worden. Maar echt grote kansen leverde dit niet op. Na een kwart wedstrijd kwam Terschelling wel op voorsprong. Een mooie steekpass van Sebastiaan Kruizenga werd uitstekend afgerond door Arjen de Jong, en zo kwam Terschelling terecht op 1-0. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd. En dit resulteerde dan ook in een enorme kans voor de gastheren. Maar met meer geluk dan wijsheid wist Terschelling haar doel schoon te houden tot aan de rust.

Na rust ging het niveau van de eilanders er nog verder op achteruit. Een heus foutenfestival ontvouwde zich. Het duurde dan ook niet lang tot de gelijkmaker viel. Een voorzet op maat werd fraai binnengekopt. Dat dit de Harlingers een boost gaf was wel duidelijk, Terschelling had het lastig en wist amper voor de vijandige goal te komen. Maar die enkele keer dat Terschelling er goed uitkwam werden ze direct heel gevaarlijk. Een geweldige uithaal van aanvoerder Arjen Doeksen spatte uiteen op het aluminium. Aan de andere kant kwam Terschelling ook goed weg bij een scrimmage voor de doel van Erik, maar de bal belandde uiteindelijk in de handen van de eilander doelman. Fouten stapelde zich nu van beide kanten opeen en de wedstrijd ging naar een bedenkelijk niveau. Het was echter Harlingen dat toch aan het langste eind ging trekken. Daar kreeg het wat hulp bij van de warrige scheidsrechters. Geheel uit het niks legde hij de bal op de stip. Niemand wist wat er gebeurd was. Maar Harlingen profiteerde dankbaar en kwam op een 2-1 voorsprong. Nadat de 3-1 ook nog viel doordat de spits van de Harlingers op de goede plek stond voor de rebound, was de wedstrijd gespeeld. Terschelling kreeg nog wel een penalty, ook deze was discutabel aangezien de overtreding buiten de 16 werd gemaakt, maar de bal werd belabberd ingeschoten en zodoende kon Terschelling de achterstand niet verkleinen. Dit gebeurde in de allerlaatste seconde wel, toen opnieuw Arjen de Jong de bal tegen de touwen drukte. Maar meer zat er niet meer in. Terschelling speelde een belabberde wedstrijd en zal volgende week uit een ander vaatje moeten tappen als de ploeg van oud-trainer Jappie Booij langskomt.