Verslag ONB tegen Sc Terschelling

Gepubliceerd op 14 oktober 2018
Hits: 3910

Terschelling verliest opnieuw uitwedstrijd.

Terschelling speelde afgelopen zondag uit tegen ONB in Drachten. Na een onthutsend zwak begin voetbalde Terschelling vrij aardig, maar het sprong opnieuw niet efficiënt met de kansen om en keerde daarom huiswaarts met 0 punten.

Het speelbeeld was hetzelfde als de voorgaande wedstrijden. Terschelling probeerde door middel van combinatievoetbal de 16 meter van de gastheren te bereiken en de tegenstander hanteerde de lange bal. Dankzij de snelle en behendige voorhoedespelers van ONB keek Terschelling binnen 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Al vroeg was de spits van de thuisploeg doorgebroken en moest Bart Zeeders aan de handrem trekken. Dat resulteerde in een penalty die binnen werd geschoten. Snel daarna werd dezelfde spits weer niet goed verdedigd en zo stond Terschelling binnen de kortste keren op een 2-0 achterstand. Terschelling nam daarna het heft in handen en probeerde het spel te controleren. Dit resulteerde in enkele speldenprikjes alvorens de verdiende aansluitingstreffer werd gemaakt. Arjen Doeksen zijn inzet werd nog knap gepareerd door de doelman maar toen Bent Heeger de bal opnieuw inbracht was hij kansloos op het schot van diezelfde Arjen Doeksen. Terschelling voelde dat er wat te halen viel en juist op dat moment viel uit een counter de zure 3-1. Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamers op voor de thee.

Terschelling wisselde in de rust om te anticiperen op de snelheid van de gastheren maar kreeg al spoedig weer een treffer om de oren. Waar doelman Erik in eerste instantie nog met 2 schitterende reddingen een nieuwe tegentreffer kon voorkomen, was hij even later wel kansloos. Weer kwam ONB er met een lange bal over rechts doorheen en werd de bal goed voorgegeven en afgemaakt. Daarna volgde 35 minuten waarin het spel zich voornamelijk op de helft van de gastheren afspeelde. Kansen werden er voldoende gecreëerd maar de scherpte ontbrak om deze ook om te zetten in doelpunten. De grootste kans was voor Kees Collens, een corner kwam voor zijn voeten maar door het slechte veld stuiterde de bal vervelend op vlak voor zijn neus en zodoende kreeg hij hem niet tegen de touwen gewerkt. Al met al was ONB veel efficiënter in de afwerking wat resulteerde in een geflatteerde nederlaag. Terschelling kan tevreden zijn over het vertoonde spel en voldoende positieve punten meenemen naar de wedstrijd van volgende week. Als Terschelling op bezoek gaat bij fc Harlingen.