Verslag Terschelling - Irnsum

Gepubliceerd op 01 oktober 2018
Hits: 3852

Irnsum begon fel aan de wedstrijd en zette Terschelling de eerste 15 minuten onder druk. Door de crosspass te gebruiken probeerde de thuisploeg gevaarlijk te worden via de flanken. De eilanders kwamen er niet goed uit en dit leverde na 15 minuten spelen de 1-0 op voor de thuisploeg. Hierna kreeg Terschelling meer grip op de wedstrijd en kwam het beter aan voetballen toe. Grote kansen werden er echter niet meer gecreƫerd en hierdoor gingen beide ploegen met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Sc-Terschelling kwam sterk uit de kleedkamer. De eilanders waren feller en drukten Irnsum terug op de eigen helft. Dit leidde tot meerdere kansen maar mede door goed keeperswerk ging de bal er niet in. Irnsum loerde op de counter en kon af en toe gevaarlijk worden uit de lange bal. Door de druk van Terschelling ontstond er ruimte voor de thuisploeg. Hier werd van geprofiteerd door de spits van Irnsum die na een lange trap van de keeper de bal in een scrimmage meekrijgt en vervolgens beheerst in het doel schuift. Sct ging verder met aanvallen maar door wederom een lange bal van de keeper weet de spits van Irnsum ook de 3-0 binnen te schieten. Terschelling ging niet bij de pakken neerzitten en wist na een goede aanval over meerdere schijven de 3-1 te maken. Arjen de Jong had een goede voorzet in huis die werd afgerond door Watja Carli. Terschelling wist met nog 10 minuten te spelen dat er nog wat in zat en zette Irnsum nog verder onder druk. Echter na balverlies op het middenveld kwam Irnsum in een overtalsituatie en dit werd goed uitgespeeld, 4-1. In de slotminuten van de wedstrijd werd Arjen de Jong nog gevloerd in het strafschopgebied van Irnsum. De penalty werd binnengeschoten door Arjen Doeksen die daarmee de eindstand bepaalde op 4-2.

Aankomende zondag speelt de sportclub thuis tegen vv de Walden.