Verslag Terschelling 1 tegen Boornbergum 1

Gepubliceerd op 24 september 2018
Hits: 3747

Terschelling leidt kansloze nederlaag.

Terschelling begon zondag aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen promovendi Boornbergum. Met Bas Kramer als nieuwe eindverantwoordelijke wil Terschelling dit jaar weer degradatie ontlopen. De voorbereiding zag er goed uit met goede wedstrijden tegen enkele ploegen uit hogere klassen en er werd tevens twee keer gewonnen in de bekercompetitie. In de eerste competitie wedstrijd was hier echter niets van terug te zien. De gasten gingen dan ook met een terechte 0-5 terug naar huis.

Terschelling kende de gehele wedstrijd de grootste moeite met de organisatie van de uitploeg. Het stond zelf niet goed en velen individuele fouten zorgde ervoor dat Terschelling nauwelijks iets klaarspeelde. Boornbergum scoorde daarentegen wel tweemaal voor rust. Beide keren uit een standaardsituatie die niet goed weggewerkt werd door de eilanders. Pas na het tweede doelpunt liet Terschelling zich zien voor de goal. Een vlammend schot van Bent Heeger spatte uiteen op de paal. De eilanders probeerden het daarna nog wel maar de doelman van de gasten was heer en meester in het doelgebied. Daardoor gingen beide ploegen met 2-0 rustten.

Na de theepauze veranderde er weinig aan het speelbeeld. Terschelling probeerde wel te voetballen maar het lukte te vaak net niet. Aan de andere kant waren de gasten behoorlijk effectief. Geklungel achterin werd afgestraft met een subliem stiftje en niet veel later kreeg Terschelling ook een vierde doelpunt tegen. De wedstrijd kabbelde voort zonder noemenswaardige hoogtepunten. In de 98e minuut van de wedstrijd werd ook nog de 0-5 binnengeschoten uit een vrije trap en daarmee was het eilander leed compleet. Al met al had SCT een collectieve offday, het was bij vlagen pijnlijk om te zien wat Terschelling met de bal deed. Het is te hopen dat het slechts eenmalig was.

sc-terschelling.nl download