Verslag Terschelling 1

Gepubliceerd op 01 april 2018
Hits: 4267

Terschelling verliest van Sint Jacob


 

Terschelling speelde zondag een uitwedstrijd tegen Sint Jacob uit Sint Jacobiparochie. De thuiswedstrijd werd na een spannende strijd gewonnen en dat wilden de eilanders graag nog een keer doen.

 

In de eerste helft waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen wat kleine kansjes. De thuisclub, fysiek zeer sterk, kreeg wat kopkansen uit hoekschoppen, maar die waren niet gevaarlijk genoeg om Rijn aan het wankelen te krijgen. Aan de andere kant was Arjen Doeksen dichtbij, maar zijn vrije trap werd knap gepakt door de doelman van Sint Jacob. Uit de daarop volgende hoekschop kwam Gijs Burghgraef net te kort om de bal in het doel te werken. Al met al speelde de wedstrijd zich te veel op het middenveld af en waren er weinig grote kansen. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

 

In de tweede helft kreeg Terschelling direct een tegendoelpunt om de oren. Een op het eerste gezicht slecht genomen hoekschop viel via de kluts binnen. Uiteindelijk was het Bent Heeger die de bal achter doelman Rijn werkte, een eigen doelpunt dus. Terschelling zette daarna meer druk op de gastheren, die daardoor veelvuldig de lange bal hanteerde. Een van die lange ballen schoot ongelukkig door waardoor de spits doorgebroken was en simpel de 2-0 kon maken. Terschelling ging hierna nog aanvallender voetballen. Dit resulteerde in een aantal kansen. Eerst was Watja dichtbij de 2-1, maar zijn inzet werd met veel moeite tegengehouden door de doelman. Even later was het dan toch raak, de keeper redde in eerste instantie nog maar de rebound leek voor Arjen Doeksen te zijn. Hij hield echter het overzicht en legde de bal af op Bent Heeger die de bal uiteindelijk binnen schoot. Het mocht helaas niet baten want niet veel later was het alweer 3-1. Terschelling nam veel risico’s en daardoor kreeg de thuisploeg veel ruimte. Sint Jacob wist daar goed mee om te gaan en scoorde nog twee keer, met name de 3-1 was een fraaie treffer. Al met al speelde Terschelling een prima pot maar gaf het de tegendoelpunten te makkelijk weg. Volgende week mag de sportclub zich revancheren tegen degradatiekandidaat Black Boys, opnieuw een uitwedstrijd.

sc-terschelling.nl download