verslag Terschelling 1 tegen ONB 1

Gepubliceerd op 20 maart 2018
Hits: 4327

Terschelling verliest voor de eerste keer in 2018

Terschelling speelde afgelopen zondag uit tegen ONB. Terschelling mistte 8 selectiespelers maar kon door de inzet van de A-junioren en spelers van het tweede toch met een voltallige selectie afreizen naar Drachten. Daar werd de warming up afgewerkt op een bevroren veld, gelukkig werd een kwartier voor aanvang besloten om toch op kunstgras te voetballen.

Terschelling voetbalde zeker niet minder en was bij vlagen zeer dreigend. Helaas voor de sportclub ontbrak het in de eindfase aan scherpte om ook daadwerkelijk grote kansen te creëren. Aan de andere kant was het wel direct raak. Een snelle vrije trap zorgde voor de 1-0. Daarna kreeg Terschelling 2 enorme kansen, eerst mistte Gijs Burghgraef een enorme kans 1 op 1 met de keeper. Even later werd Jean-Jacques Meijer weggestoken maar hij vond de goed uitgekomen keeper op zijn weg. Niet veel later maakte ONB de 2-0. Een afstandschot was keeper Rijn Lettinga te machtig. Terschelling probeerde het nog wel maar wist dat het een moeilijk verhaal ging worden nadat Daniël Miedema kon inrukken omdat hij kritiek leverde op de scheidsrechter na zijn zoveelste foute beslissing noemde. Zowel ONB als Terschelling vonden dit een veel te zware straf. Daarna zochten de resterende 21 spelers vol verbazing de kleedkamer op voor de 15 minuten rust.

Direct na rust scoorde de thuisploeg ook de 3-0, nadat de verdediging mistastte bij een lange bal. Daardoor was de wedstrijd beslist dus besloot de scheidsrechter zich van zijn slechtste kant te laten zien. Maarten Dähne riep uit frustratie 'godverdomme' toen een actie mislukte. De beste man in geel, blijkbaar last van grootheidswaanzin, betrok dit op zichzelf en staakte het duel. Dit tot verbazing van iedereen op en rond het veld. Na een kwartier in de kleedkamer zitten ging het duel weer verder maar het was duidelijk dat de eilanders niks meer goed konden doen. Beste voorbeeld was een spijkerharde tackle vanachter op Arjen Doeksen. Normaal gesproken was dit minimaal geel maar de dienstdoende arbiter van vandaag gaf voordeel aan de thuisclub. Daaruit viel de 4e treffer voor de gastheren. De rest van de wedstrijd was het voornamelijk ONB dat aanviel en gelukkig voor de eilanders slordig was in de afronding. Enige noemenswaardige moment was de wereldgoal van ‘good old ’ Albert Wiegman. De 'mentor' nam een bal in een keer op zijn slof en de bal verdween schitterend in het doel. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Arjen Doeksen. Hij jaagde de bal uit een corner stijf in het kruis, helaas wel in eigen doel. Daarmee werd de eindstand 5-1

296.jpg

Al met al voetbalde Terschelling prima mee tot aan de rode kaart maar boekte ONB een verdiende overwinning. Helaas had de scheidsrechter grote invloed op de wedstrijd. Na de wedstrijd werd er nog een biertje gedronken in de kantine en werd er genoten van een gehaktbal alvorens Terschelling weer in de terug naar het eiland afreisde. Op naar volgende, als Zwaagwesteinde op bezoek komt.Terschelling verliest voor de eerste keer in 2018

T

x.jpgAl met al voetbalde Terschelling prima mee tot aan de rode kaart maar boekte ONB een verdiende overwinning. Helaas had de scheidsrechter grote invloed op de wedstrijd. Na de wedstrijd werd er nog een biertje gedronken in de kantine en werd er genoten van een gehaktbal alvorens Terschelling weer in de terug naar het eiland afreisde. Op naar volgende, als Zwaagwesteinde op bezoek komt.

sc-terschelling.nl download