wedstrijdverslag Terschelling tegen Thor

Gepubliceerd op 18 februari 2018
Hits: 4294

Sc-Terschelling pakt punt tegen THOR.

Afgelopen zondag stond voor Sc-Terschelling de thuiswedstrijd tegen THOR op het programma. De eilanders zijn met 2 overwinningen en 1 gelijkspel goed uit de winterstop gekomen. De bezoekers hebben op de eerste wedstrijd van het seizoen na alles gewonnen en stonden voorafgaand aan deze wedstrijd met 30 punten uit 11 wedstrijden fier aan kop.

THOR won de toss en koos ervoor om met de wind in de rug aan de wedstrijd te beginnen. De bezoekers zaten vanaf het begin overal kort op en hierdoor kwam Terschelling niet aan voetballen toe. Dit resulteerde ook al snel in enkele kansen voor THOR. Een afvallende bal werd door Otto Bergsma van de lijn gehaald en een afstandsschot werd goed gepakt door Tibor Peters.

Naarmate de eerste helft vorderde nam de druk van THOR wat af en kon de thuisploeg beter meekomen, echter tot grote kansen leidde dit nog niet. Vlak voor de rust zette THOR weer aan. Nadat een corner niet goed weggewerkt werd kwam hij in de kluts voor de voeten van een speler van de bezoekers. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de openingstreffer binnen. Enkele minuten later krijgen de bezoekers een vrije trap aan de zijkant van het veld. De vrije trap wordt in één keer richting doel gedraaid en gedragen door de wind beland hij in het net, 0-2.

De eilanders laten zich hierdoor niet van de wijs brengen en ze creëren nog 2 grote kansen. Echter de ervaren keeper van THOR houdt zijn doel schoon en zo gaan beide teams rusten met een 0-2 tussenstand.

De tweede helft spelen de eilanders met de wind in de rug. Er wordt korter op de man gezeten en de bezoekers komen minder goed in hun spel. De eerste kans voor Terschelling is een kopbal uit een corner maar die wordt goed gepakt door de keeper. De eilanders blijven druk zetten op de defensie van THOR maar de bezoekers voetballen zich hier ook enkele keren goed uit. De aanvoerder van THOR krijgt een levensgrote kans op de 0-3 en de beslissing van de wedstrijd, maar voor leeg doel schiet hij op onbegrijpelijke wijze over. Deze misser zal THOR duur komen te staan want kort hierna maakt Terschelling de aansluitingstreffer. Bij een corner wint Bent Heeger zijn kopduel en de bal komt voor de voeten van Arien Doeksen, die weet hier wel raad mee, 1-2. Het vertrouwen neemt toe bij Terschelling en de uitploeg komt er niet meer uit. De bezoekers raken gefrusteerd en door tijd te rekken proberen ze de wedstrijd vol te maken. Dit levert vier minuten blessuretijd op. In deze blessuretijd krijgt Terschelling een vrije trap op de middellijn. De vrije trap van Martin van Veen wordt verlengd en valt achter de verdediging. Hier komt Kees Collens inlopen en die ramt de bal tegen de touwen, 2-2. Vlak hierna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en pakt Terschelling een dikverdiend punt tegen de koploper.

Aankomende zondag speelt Terschelling een uitwedstrijd tegen Oldeboorn.