Hits: 4580

Blue Boys – Terschelling

Terschelling speelde afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen Blue Boys uit Nij Beets.

Terschelling had de thuiswedstrijd eerder in het seizoen wel gewonnen maar dit keer misten ze een hoop vaste krachten. Met wat improvisatie waren er uiteindelijk toch nog 12 spelers beschikbaar. Dit in combinatie met een slecht veld en harde wind beloofde een moeilijke middag te worden.

Terschelling had de eerste helft de wind in de rug en begon goed aan de wedstrijd. Dankzij de snelheid van Dennis Lenz en Lex Donders was Terschelling gevaarlijk voorin. Dat leidde tot enkele speldenprikjes voordat Lex de 0-1 maakte. Na een keurige pass van Martin van Veen spurtte Lex langs de laatste man en schoot kalm de 1-0 binnen. Daarna bleef Terschelling beter en scoorde ze al gauw de 0-2. Een vrije trap van Daniël Miedema viel in een keer binnen via de paal. De grensrechter had echter, ondanks dat de bal niet aangeraakt was, buitenspel gezien en dus werd de treffer onterecht afgekeurd. Terschelling bleef echter stoïcijns doorgaan en creëerde nog enkele kansen. De grootste was voor Jorn Wiersema, die was ingevallen voor de geblesseerde Dennis Lenz, hij schoot de bal richting de kruising maar de keeper van de gastheren verrichtte een geweldige redding en zorgde ervoor dat er met 0-1 gerust werd.

De tweede helft speelde Terschelling tegen de wind in en had hier vooral de eerste tien minuten veel moeite mee. Kansen kreeg de thuisploeg echter niet doordat de verdediging een fenomenale wedstrijd speelde. Terschelling wist zich bij vlagen goed onder de druk uit te voetballen en daardoor bleven de eilanders de gevaarlijkste ploeg. Na een uitval van Terschelling kregen de verdedigers van Blue Boys de bal niet weggewerkt. Jean –Jacques Meijer profiteerde, veroverde de bal en gaf Daniël Miedema en niet te missen kans. Deze aarzelde niet en schoot de 0-2 achter de doelman. Terschelling kwam na dat tweede doelpunt niet meer in de problemen en scoorde zelfs nog een keer. Bent Heeger dribbelde prachtig langs enkele verdedigers voordat hij hem aan Gijs Burghgraef meegaf. Die ontdeed zich van de laatste man en schoof de bal achter de keeper, 0-3. Dat was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Ondanks vele afwezigen boekte Terschelling een knappe maar dikverdiende overwinning met een hele jonge selectie. Volgende week wacht het volgende lastige karwei. Thuis tegen Thor, waaruit nog met 8-0 van verloren werd.