wedstrijdverslag Amboina tegen Sc Terschelling

Gepubliceerd op 01 mei 2017
Hits: 3806

SCT pakt punt bij Amboina.

Doordat op het hoofdveld  diverse feestelijke activiteiten plaats vonden., werd de wedstrijd op het nabijgelegen kunstgrasveld gespeeld. Voor veel publiek stormde Amboina, met de wind in de rug , gelijk naar voren. De ploeg moet winnen om de kans op nacompetitie in stand te houden, terwijl SCT aan 1 punt genoeg heeft om de nacompetitie zeker te stellen. Al na 1 minuut is het raak. Een gekraakt schot wordt verkeerd verwerkt door SCT doelman Rijn Lettinga, waarna de bal langzaam over de lijn rolt.

In de 2 e minuut speelt Bent Heeger zich vrij in het strafschopgebied en haalt doeltreffend uit 1-1.  De wedstrijd gaat gelijk op, maar het blijkt dat Amboina  het fysieke en verbale geweld niet schuwt.  De scheidsrechter heeft zijn handen vol, maar doet dit met verve. Ook SCT laat zich niet uit de tent lokken. Na een vloeiende aanval komt Bent vrij voor de keeper, maar schiet naast. Laten we het maar op een polletje houden. Dan binnen 8 minuten. Eerst het misverstand achterin bij SCT gelijk afgestraft 2-1. Daarna de voorzet van  links, het verlengen en het bij de 2 e paal binnentikken van Dennis Lenz 2-2 .  Vervolgens de sterke spits die ongehinderd van rechts kan binnenschieten 3-2.

Met 3 wissels opent SCT sterk in de 2 e helft. Ze nemen de wedstrijd in handen. Een vrije trap smoort in de muur. Een snelle ingooi van Dennis op Roelof Fokkens zorgt voor veel verwarring. Roelof soleert door de verdediging en legt de bal bij de 2 e  paal op de stropdas van Arjen de Jong 3-3. SCT krijgt meer kansen , maar de keeper pareert de schoten bekwaam.

De laatste 10 minuten moet Amboina met 10 man verder na een doldrieste actie. SCT is tevreden met het punt, maar heeft nog 1 x het zweet in de bilnaad.

Een vrije trap vliegt vlak voor tijd langs de goeie kant van de paal.