Gepubliceerd op 20 februari 2017
Hits: 3933

SCT pakt punt.

Rond het hobbelige stonden  zondag opvallend veel SCT aanhangers.

Deze zagen Oldeholtpade fel openen.  SCT moest terug en groepeerde zich, met een nagenoeg nieuwe achterhoede, voor het doel van doelman Tibor Peters.

Steeds zocht de tegenstander naar hun gevaarlijke spits, welke Otto Bergsma overwerk bezorgde.

In de 22 e minuut kreeg deze spits iets teveel ruimte, waarna hij naar binnentrekkend de bal prachtig in de verre bovenhoek krulde.

SCT speelde zich steeds beter onder de druk vandaan, creëerde kansen, maar wist deze nog niet te verzilveren. Tot de 38e minuut. Een eilander aanval over rechts, de lage voorzet van Kelvin Müller en de binnentikker, achter het standbeen langs, van Max Burghgraef.

Na de enerverende 1e helft ontbrande het duel in de 2e helft volledig. Het werd een heerlijke pot gespeeld in een hoog tempo.

Het onderlinge respect van de spelers zorgde ervoor dat, ondanks het warrige fluiten, de wedstrijd niet ontspoorde.

Oldeholtpade ging vol voor de winst en zette continue druk naar voren.

SCT kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar moest steeds verder terug.

Het laatste kwartier moest SCT, na 2x geel, verder met 10 man en verloor het door een blessure ook nog laatste man Jan Jaap Haan.

Met enkele noodzakelijke omzettingen slaagden de eilanders erin om de 1-1 over de eindstreep te trekken.