wedstrijdverslag Terschelling 1 tegen Amboina 1

Hits: 4330

SCT wint nip  5-4.

Na de 1-3 ruststand geloofden weinigen nog in de kansen van de eilanders.

Na 90 minuten stond er echter een 5-4 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd begon goed voor SCT . Al na 3 minuten kwam Hette Kuipers, na een prachtige crosspas vanaf links, alleen voor de keeper. Met een bekeken stiftje kreeg deze  geen kans. 1-0.  Daarna nam  Amboina de wedstrijd in handen. SCT had het moeilijk met de technische en snelle Assenaren. Na 10 minuten viel de gelijkmaker. Een doelpunt met een buitenspelluchtje, maar de warrig fluitende scheidsrechter keurde hem goed, ondanks vlaggen van grensrechter Mier.

Met de wind in de rug ging Amboina door. SCT speelde onrustig en moest het ook fysiek afleggen tegen de oudere tegenstander. Twee fouten in de eilander afweer werden afgestraft en zorgden voor een 1-3 ruststand.

Na de rust ging SCT, met Cees Collens en Watja Carli als invallers , op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze viel al na 6 minuten.

Een indraaiende corner van Bent Heeger belande via een verdediger en Ariën Doeksen in het doel. 2-3. SCT ging door en Amboina begon met licht tijdrekken het tempo uit de wedstrijd te halen. In de 61 minuut leek de wedstrijd gespeeld. Na slordig uitverdedigen kwam de bal in de voeten van de sterke Amboina spits. Deze weet wel raad met dit buitenkansje en scoort ietwat gelukkig via een eilander verdediger.

Nog nagenietend van het doelpunt mislukt na een lange bal de buitenspelval en gaat Max Burghgraef op de keeper af. Hij legt de bal keurig af op de meelopende Hette. 3-4

SCT voelt dat er meer in zit. Pieter Miedema komt er in en in de 76 minuut mislukt weer de buitenspelval. Nu legt Max af op de meelopende Ariën. 4-4.

In de 84e minuut is het weer raak. Nu bedient Ariën  Max. Deze knalt de bal via de handen van de keeper en de onderkant lat in het doel. 5-4

Amboina recht de rug en perst er een slotoffensief uit. Dit duurt veel te lang, omdat de scheidsrechter er geen genoeg van kan krijgen.  Na 96 minuten vindt hij het echter ook welletjes en kan SCT de 3 punten bijschrijven.

Ook SCT 2 won. Uit bij Nieuweschoot werd het 0-5 met een heuse hattrick van Frans v d Meeren.