Verslag Makkinga 1 - Terschelling 1

Gepubliceerd op 31 oktober 2016
Hits: 4048

SCT speelt gelijk bij Makkinga.

Het lukte SCT zondag niet om de 3 punten mee te nemen uit Makkinga. In deze sportieve wedstrijd werd het, na een 1-0 ruststand, uiteindelijk 1-1.Het begin van de wedstrijd was voor het fellere Makkinga. De ploeg combineerde rustig en liet de bal goed rondgaan. De ruimtes waren groot en er werd door SCT weinig druk op de bal gezet.

Zo ook in de 20 e minuut. Vanaf links kan in alle rust een indraaiende voorzet worden gegeven.Een inkomende Makkinga speler wordt geen strobreed in de weg gelegd en werkt met meer geluk dan wijsheid de bal achter doelman Rijn Lettinga. 1-0.

Daarna neemt SCT de regie over. De ploegt krijgt voldoende kansen voor de gelijkmaker. Corners, vrije trappen, scrimmages voor het doel. Steeds echter valt de 2e bal verkeerd voor de eilanders of staat de goede doelman in de weg.

Na de rust met Jan Jaap Haan voor de geblesseerde Max Burghgraef  gaat SCT door. Het spel is wat onnauwkeurig op het gladde veld, maar de druk op het doel van de thuisploeg wordt steeds groter. Makkinga moet terug en trekt een muur op rond het strafschopgebied, daarbij gokkend op die ene lange bal. Die komt er ook, maar Sebas Kruizenga en Maarten Dähne geven geen krimp. Met Otto Bergsma/Roelof Fokkens voor Daniel Miedema/Dennis Lenz gooit SCT alles op de aanval. Dan 10 minuten voor tijd een vrije trap recht voor het doel na een overtreding op de onvermoeibare Hette Kuipers.

Bent Heeger knalt de bal stijf in de kruising achter de kansloze keeper. Makkinga wankelt. Kelvin Muller kopt net naast. Na een slippertje achterin komt Watja Carli net te laat en stuit op de alerte keeper, die in blessuretijd ook een schuiver van Arien Doeksen uit de benedenhoek tikt. Volgende week vrij en daarna naar Oosterstreek.