Gepubliceerd op 12 juni 2018
Hits: 4707

Einde voetbalseizoen bij SC Terschelling.

jappieAfgelopen zaterdag zijn door de JO19-1 en de JO11-2 10 de laatste (thuis)wedstrijden van het seizoen 2017-2018 gespeeld. Een lang seizoen met vele goede resultaten, zowel binnen als buiten het veld. Bij de jeugd zijn 3 teams, de JO17-1, JO13-1 en de JO9-1 kampioen in hun klasse geworden. Ook de overige jeugdteams hebben goede resultaten behaald. Helaas lieten alleen de tegenstanders van de JO19-1 het met name in de 2e seizoenshelft vaak afweten als men naar het eiland moest komen. Zeer frustrerend voor team en begeleiding. Het seizoen van de jeugd zal met alle trainers, begeleiders, scheidsrechters en ouders op zaterdagmiddag 30 juni met een gezellig samenzijn afgerond worden. Het programma en de uitnodigingen volgen nog.

Bij de senioren heeft zowel de 1e als 2e selectie zich keurig gehandhaafd in respectievelijk de KNVB 4e klasse standaard en in 3e klasse reserve. Beide teams eindigden ieder met 32 punten in de middenmoot. Na afloop van de laatste thuiswedstrijd van SCT 1 werd het seizoen afgesloten met een gezellige BBQ voor de beide selecties. Tevens werd er afscheid genomen van coach Jappie Booij. Na 2 seizoenen stopt hij als coach van Terschelling. In die twee seizoenen werd beide keren de doelstelling behaalt; promotie in het 1e jaar en daarna handhaving in de hogere klasse. Daar werd Jappie door zowel spelers als bestuur hartelijk voor bedankt. We hopen hem nog vaak langs het veld te zien bij een wedstrijd van de SCT.

Ook de eilander competitie is met zomerstop. Het team van Quick is winnaar geworden van de competitie en de West-Siders hebben de beker gepakt.

Met de aankoop van het clubgebouw en de eerste aanzet voor een nieuw kunstgrasveld gaat SCT tevreden de zomerstop in.

Vanaf begin augustus wordt de draad weer opgepakt met het ‘Barrentoernooi’, oefenwedstrijden en het ‘Veteranentoernooi’.

Trainer Jappie Booij trekt de kleedkamer van SC-Terschelling voor de laatste keer letterlijk en figuurlijk dicht.

sc-terschelling.nl download