Gepubliceerd op 21 september 2016
Hits: 4060

De eerste uitwedstrijd van de nieuwe competitie is tegen SDS.

Het begon al goed: met in het achterhoofd de aftrap om 9 uur, komen we aan in Harlingen en liggen er geen sleutels klaar voor het vervoer naar Easterein. De aftrap werd dus om 9.20, met een scheids die stond te popelen om te beginnen want er kwam nog een wedstrijd na ons. Koud in het veld, zonder een bal te hebben geraakt waren de eerste 10 min van het spel niet erg goed. Slechte passes, niet aannemen van de bal en een goed opgestelde keeper van SDS. Na een minuut of 15 scoorde Wout Slings de 0-1 met een knappe goal, en net voor de rust met een fraaie lob was het weer Wout Slings die scoorde: 0-2.

Na de rust begonnen we goed met druk zetten op SDS maar de SCT werd steeds slordiger aan de bal waardoor SDS de 1-2 kon scoren met ook een knappe lob. Met een beetje geluk (buitenspel) werd het 2-2 gelijk. Na nog een paar gevaarlijke aanvallen van SDS op de paal, net naast en op onze keeper was het SDS dat met een 4 tegen 2 uitbraak de 3-2 op het scorebord zette. Jammer voor de SCT, en wel verdiend gewonnen door de goede inzet van SDS.