Gepubliceerd op 18 februari 2020
Hits: 2247

Terschelling pakt in stormachtig weer een punt bij Harlingen.

Zondag stapte Terschelling half 9 op de boot om te voetballen tegen Harlingen. Het weer was op zijn zachtst gezegd onstuimig, en daardoor was de verbazing dat de club uit de havenstad het duel toch door liet gaan groot.


Terschelling speelde de eerste helft tegen de wind in en was daardoor vooral bezig te verdedigen. De wind waaide zo hard dat het moeilijk was om van de eigen helft af te komen. Gelukkig voor de eilanders was de thuisploeg zeer slordig en konden zij het meteorologische voordeel niet benutten. Enkel standaardsituaties leidde tot hachelijke momenten maar bij beide ploegen werd de bal enkele keren op de lijn gekeerd door een veldspeler. Harlingen kreeg na een zeer makkelijk gegeven vrije trap toch de voorsprong. De eerste poging belandde nog op de lat maar de rebound verdween wel in het net. Zodoende gingen de eilanders met een achterstand de rust in.

De tweede helft had Terschelling de wind mee, de eilanders gingen daar beter mee om dan de thuisploeg in de eerste helft. Al snel leek Terschelling een penalty te krijgen nadat de keeper van Harlingen Arjen de Jong omver liep, de scheidsrechter liet echter doorspelen. Luttele minuten daarop werd diezelfde Arjen in doorgebroken positie weer onderuit gehaald. Ditmaal werd de bal wel op de stip gelegd en Bent Heeger schoot de verdiende gelijkmaker binnen. Lang bleef het niet gelijk, want na een geweldige redding op de lijn van Kelvin Müller werd de daaropvolgende corner via een aantal benen achter Erik Homan geschoten. Terschelling begon aan een offensief en maakte via Bas Postma weer de gelijkmaker maar de scheidsrechter gaf om onduidelijke redenen een vrije trap aan Harlingen. Terschelling ging meer risico nemen en bij vlagen kwamen de Harlingers er gevaarlijk uit, maar Erik hield in het resterende deel zijn doel schoon. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Terschelling nog een vrije trap. De bal werd weg gebokst door de doelman maar Bent krulde de afgevallen bal op heerlijke wijze in de kruising. Na deze treffer floot de scheidsrechter voor de laatste maal. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag, al had de wedstrijd in deze weersomstandigheden natuurlijk nooit door mogen gaan. Maar zoals de Harlingers van tevoren zeiden: ‘In Harlingen wordt altijd gevoetbald.’

sc-terschelling.nl download