Gepubliceerd op 12 maart 2019
Hits: 3310

Sc-Terschelling wint overtuigend van Nieuweschoot

Sc-Terschelling heeft afgelopen zondag op een regenachtig Sportpark Midsland een eenvoudige 4-0 overwinning geboekt tegen VV Nieuweschoot.

De eerste kans voor de eilanders was al na 20 seconden toen Kees Collens na slordig balverlies van de gasten de bal in het zijnet schoot. Het werd al snel duidelijk dat Terschelling makkelijker om kon gaan met het kunstgrasveld dan de gasten. De eilanders voetbalden makkelijk en creëerden kans na kans. Het duurde tot de 10e minuut tot de openingstreffer viel. Een snel genomen vrije trap werd door Martin v Veen voorgegeven waar het voor Kees een koud kunstje was om de bal binnen te schieten. Hierna kreeg Nieuweschoot een levensgrote kans op de gelijkmaker maar de gevaarlijke spits wist in een 1 op 1 situatie het net niet te vinden. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de gasten in de eerste helft. Terschelling wist nog twee keer te scoren voor de rust. In de 25e minuut viel de bal voor de voeten van Kees en die maakte zijn 2e van de middag. Nadat er nog enkele kansen om zeep werden geholpen wist Dennis Lenz in de 44e minuut de 3-0 te maken. Een afgeslagen corner werd door Kelvin Muller knap opzij gelegd waarna Dennis de bal in de bovenhoek krulde. Met een 3-0 tussenstand gingen beide teams de kleedkamers in.

De tweede helft was van een lager niveau dan de eerste. Terschelling hoefde niet en Nieuweschoot kon niet. Terschelling speelde met de wind in de rug en probeerde druk te zetten op de achterste linie van de gasten om zo de opbouw te verstoren. Echter aan de bal waren de eilanders slordiger dan in de eerste helft. Er werden nog wel enkele kansen gecreëerd. Een vrije trap van Bent Heeger werd knap gepareerd door de keeper van de gasten en een volley van Watja Carli eindigde op de paal. Even later kon Hette Kuipers een perfect afgemeten vrije trap van Bart Zeeders net niet tussen de palen krijgen. Nieuweschoot kwam nog twee keer 1 op 1 te staan met keeper Erik Homan, echter twee keer kwam de keeper als winnaar uit de strijd. In de 77e minuut maakte Dennis na een mooie aanval zijn tweede van de middag. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Terschelling pakt hiermee opnieuw 3 punten in eigen huis. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Warga op het programma.