Gepubliceerd op 10 mei 2018
Hits: 4233

Oldeboorn – Terschelling

Op Hemelvaartsdonderdag stond de inhaalwedstrijd bij Oldeboorn gepland voor Terschelling. Het is inmiddels al een tijdje mei maar toch was dit pas de eerste keer dat beide ploegen elkaar troffen.

Het lijkt inmiddels vrij normaal geworden dat Terschelling staat te slapen aan het begin van de wedstrijd, zo ook deze keer. Binnen een paar minuten lag de 1-0 al achter doelman Rijn Lettinga. Terschelling kreeg direct daarop een grote kans op de 1-1. Na een goede voorzet ontstond er een kopkans voor de eilanders, de keeper hield deze met moeite tegen waardoor Max Burghgraef de rebound leek te benutten. Helaas ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het was een wedstrijd waarin beide ploegen voldoende kansen kregen. Vooral door de lucht waren de lange spelers van Oldeboorn zeer dreigend. Maar ook over de grond wisten zij gevaar te stichtten. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg haar grootste kans, hun spits deed alles goed behalve het afwerken. De bal ging wonder boven wonder via de lat over het doel. Toch wist Oldeboorn een 2e treffer te maken voor rust. Bij een vrije trap gaf Terschelling iets te veel ruimte van en de gastheren profiteerde dankbaar.

Na rust werd er uit een ander vaatje getapt door Terschelling. Het had controle over de wedstrijd maar had moeite om gevaar te creëren. Toch viel al snel de aansluitingstreffer. Arjen Doeksen stuurde Max weg en die schoot vanuit een lastige hoek de bal achter de doelman van de thuisploeg. Terschelling drukte door en door en sporadisch kwamen de gastheren er nog goed uit. Maar als ze dat wel kwamen waren ze direct heel gevaarlijk. Rijn Lettinga hield de sportclub met een dubbele redding in de wedstrijd en een hard schot belandde gelukkig op de paal en Terschelling mocht ook niet klagen dat na een overtreding de bal niet op de stip werd gelegd. Aan de andere kant drukten de eilanders naarmate de wedstrijd vorderde Oldeboorn helemaal terug. Ze kregen voldoende kansen en de gelijkmaker was verdiend geweest maar helaas viel deze niet. Het harde werken van Terschelling na de openingsfase werd niet beloond en zo keerde de eilanders weer met lege handen terug. Zondag wacht alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen Dronrijp. Zaak is om dan direct vanaf minuut 1 goed voetbal te spelen.