wedstrijdverslag Oosterlittens - Sc Terschelling

Gepubliceerd op 08 mei 2018
Hits: 4132

Terschelling komt slecht begin niet te boven.

Terschelling speelde afgelopen weekend een uitwedstrijd tegen Oosterlittens. Thuis werd er nog wel gewonnen met 2-1 maar de afgelopen weken in de sportclub niet bepaald in vorm. Uitwedstrijden zijn het hele seizoen al een probleem, Terschelling behaalde slechts 7 punten in uitduels.

Het gemis van sterkhouders Maarten Dähne en aanvoerder Arjen Doeksen was vooral in de openingsfase merkbaar. Defensief stond het slecht en Terschelling kwam er niet tot nauwelijks uit. Het was dan ook logisch dat Terschelling al vroeg tegen een achterstand aankeek. Tot tweemaal toe werd er simpel balverlies geleden en beide keren werden deze fouten hard afgestraft door de thuisploeg. De eilanders hadden elkaar van te voren aangekeken en beloofd de koppies niet te laten hangen bij een eventuele achterstand. Dat gebeurde dan ook niet, langzamerhand kwam Terschelling beter in de wedstrijd en vlak na de (broodnodige) drinkpauze kwam Terschelling terug in de wedstrijd. Een bal kwam in de kluts bij de, na 3 maanden afwezigheid teruggekeerde, Roelof Fokkens terecht, die kopte hem over de laatste verdediger heen waarna Max Burghgraef alert reageerde en zijn elfde van het seizoen tegen de touwen schoot. Tot aan de rust ging het daarna gelijk op, beide teams raakte nog het aluminium maar gescoord werd er niet meer.

Na rust had Terschelling het betere van het spel. De eilanders drukte de thuisploeg terug en creëerde daarbij de nodige kansen. Het leek een kwestie van tijd te worden voordat de gelijkmaker viel. Het ging echter weer mis voor de eilanders. Nadat nummer 7 Simon Zijlstra van Oosterlittens zijn ellebogen in het gezicht van Hette Kuipers had geplant, reageerde deze daarop door hem een duwtje te geven. Als een stervende zwaan met veel geschreeuw ging hij naar de grond. Maar de scheidsrechter trapte erin en gaf Hette de rode kaart. Een zeer zware straf, zeker gezien het feit de linksback van de thuisploeg in de eerste helft een soortgelijke reactie gaf. Eerst met veel gescheld en 2 minuten later ging hij Jean-Jacques Meijer ook nog eens fysiek te lijf. Hij kwam er mee weg, Hette niet. Dat is ook de pech die Terschelling dit seizoen al vaak heeft gehad. Nadat het spel hervat was ging Terschelling met een man minder op zoek naar de gelijkmaker. Maar echt gevaarlijk werden de eilanders niet meer. Het spel was na de rode kaart wel gespeeld en na een snelle uitbraak kwam ook de 3-1 nog op het scorebord. Daarop volgde ook direct het laatste fluitsignaal. Terschelling verloor opnieuw en aankomende donderdag moet er beslist gewonnen worden van Oldeboorn om degradatievoetbal te ontlopen.