Verslag Black Boys 1 tegen Terschelling 1

Gepubliceerd op 09 april 2018
Hits: 3995

Terschelling verliest van Black Boys

Sc-Terschelling heeft afgelopen zondag de uitwedstrijd bij Black Boys verloren. Hier zag het in de eerste helft niet naar uit. De eilanders waren voor de pauze beter, creëerden voldoende kansen maar wisten niet genoeg afstand te nemen van de thuisploeg. Dit kwam de sportclub duur te staan want in de tweede helft was de ploeg geen schim meer van de ploeg voor rust. De eindstand werd bepaald op 4-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Sc-Terschelling begon sterk aan het duel en was zoals eerder gezegd de gehele eerste helft de betere ploeg. De eilanders bepaalden het tempo van de wedstrijd en Black Boys kwam zelden voetballend in het spel voor. De Snekers grossierden in harde overtredingen en gemekker op alles en iedereen. Terschelling kreeg legio kansen en kwam meerdere keren een op een met de keeper, toch wisten zij deze kansen niet te benutten. Dit lag naast het goede keeperswerk van de doelman van Black Boys, ook aan de grensrechter van de thuisclub, die bij werkelijk elke bal over de middellijn zijn vlag de lucht in stak. Toch zou de sportclub op voorsprong komen. Een mislukt schot van Bent Heeger kwam voor de voeten van Max Burghgraef en die had weinig moeite om de 0-1 binnen te schieten. Terschelling had vervolgens de score moeten uitbreiden maar liet enkele mooie kansen onbenut. Hierdoor bleef Black Boys in leven. Pas aan het eind van de eerste helft moest Rijn voor het eerst handelend optreden toen Black Boys door een van richting veranderde vrije trap hun eerste schot op doel produceerde. Hier had Rijn weinig moeite mee en beide teams zochten de kleedkamer op voor de rust.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat Black Boys uit een ander vaatje ging tappen dan in de eerste helft. Terschelling werd onder druk gezet en kwam niet meer aan voetballen toe. Black Boys won alle duels en de uitploeg was constant een stap te laat. Binnen 10 minuten kregen de eilanders 3 goals om de oren en was de wedstrijd gespeeld. Nadat de aanvallende middenvelder met een mooie goal voor de 4-1 had gezorgd kreeg de thuisploeg nog enkele kansen om de score verder uit te breiden maar enkele grote kansen werden gemist. Terschelling stelde hier weinig tegenover. Al met al speelde Terschelling dus een prima eerste helft maar heeft het de wedstrijd veel te makkelijk uit handen gegeven. Volgende week mag de sportclub zich gaan revancheren in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent De Walden.