verslag Sc Terschelling 1

Gepubliceerd op 03 april 2017
Hits: 3875

Sc Terschelling doet goede zaken

SCT deed zondag goede zaken. Het zag verschillende achtervolgers struikelen en won zelf ruim met 5-0.

Hier zag het in het begin niet naar uit. De eerste speldenprikken waren voor Makkinga.  De ploeg forceerde enkele corners, maar wist niet het net te vinden. Dat deed wel Arjen de Jong na 12 minuten. Hij kreeg de bal op maat van Bent Heeger en ronde fraai af.  Daarna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af.  Na 33 minuten kwam Makkinga met 10 man te staan, nadat een verdediger doorliep op Dennis Lenz. Een ongelukkige handsbal  betekende een penalty voor Makkinga.  Rijn Lettinga stopte de bal, zodat SCT met een voorsprong de rust in ging.

De 2e helft was amper begonnen of de wedstrijd was beslist.

Tweemaal was Arjen de jong de schutter. Eerst met een kopbal na een vrije trap van Daniel Miedema. Daarna met een intikker na een corner. Makkinga gelooft het wel en SCT dicteert verder de wedstrijd. De score wordt verder opgevoerd door 2 doelpunten van Max Burghgraef. Eerst ramt hij de bal uit de draai snoeihard langs de keeper waarna hij ook een loepzuivere voorzet van Tom Donders knap binnenkopt.