verslag Terschelling tegen Sport Vereent

Gepubliceerd op 13 februari 2017
Hits: 4300

SCT pakt de punten.

Op het kunstgrasveld, onder leiding van scheidsrechter Al Awari, speelde SCT  tegen Sport Vereent uit Oldeberkoop. Een koude oostenwind  zorgde ervoor dat de meeste toeschouwers aan de oostkant geposteerd stonden.

SCT had veel balbezit tegen de gegroepeerd  spelende tegenstander, maar leidde veel balverlies door verkeerde balaannames en onjuiste keuzes.

Toch stond het na 7 minuten 1-0. Topscorer Max Burghgraef knikte een voorzet van Rienk Zorgdrager schitterend binnen. Terwijl SCT nog geniet van de 1-0 wandelt Sport Vereent vanaf de aftrap door de eilander verdediging en scoort de gelijkmaker.

SCT herpakt zich, zet veel druk, maar moet alert zijn op de uitbraken van de gasten.

Kansen komen er uit corners en onoverzichtelijke situaties voor het doel, maar de sterke lijnkeeper is een te groot obstakel.

Dan in de 35 e minuut is de wedstrijd in 1 minuut beslist. Eerst is het Max Burghgraef die scoort uit de rebound, nadat Rudy vd Pol op de keeper is gestrand. Daarna is het Ariën Doeksen die raak pegelt, nadat Pieter Miedema de bal keurig teruglegt.

Nog voor rust zorgt de onvermoeibare Hette Kuipers voor 4-1.

In de 2 e helft gaat SCT door.

Het veld wordt volledig benut en een ware omsingeling vindt plaats.

Het eenrichtingsverkeer lijdt nog tot doelpunten van Pieter Miedema na goed voorbereidend werk van Dennis Lenz, een vrije trap van Jan Jaap Haan en een koele afronding van debutant Bram Tuinman. Door het missen van  vele kansen, o.a. een penalty, en de goede keeper blijft Sport Vereent een grotere afstraffing bespaard.

Volgende week Oldeholtpade uit, waarschijnlijk de best voetballende ploeg in deze klasse.