Gepubliceerd op 25 maart 2018
Hits: 4408

Terschelling wint overtuigend van Zwaagwesteinde

Terschelling speelde afgelopen zondag thuis tegen Zwaagwesteinde.

De uitwedstrijd tegen deze ploeg was met 1-0 verloren gegaan en dat moest dat ook recht gezet worden. Maar nog voordat de wedstrijd begonnen was ondervonden de eilanders al problemen. Door een administratieve fout werd een speler van de thuisploeg niet-speelgerechtigd bevonden. Dat leidde ertoe dat coach Jappie Booij moest improviseren met zijn opstelling en hij geen wissels meer had. Uiteindelijk was Duncan Muller toch nog bereidt om zijn schoenen op te halen en zodoende had Terschelling toch nog een wissel.

De wedstrijd zelf begon daarentegen wel voortvarend voor de thuisploeg. Al na 2 minuten werd de bal op de stip gelegd vanwege gevaarlijk spel. Sebastiaan Kruizinga schoot de penalty feilloos binnen en dat betekende een vroege voorsprong voor Terschelling. Daarna speelde de wedstrijd zich af op het middenveld. Pas na 25 minuten wist een van beide teams weer een kans te creëren, Bent Heeger stuurde Jean-Jacques Meijer met een mooie steekbal een op een met de keeper. Helaas kon diezelfde keeper de inzet van Jean-Jacques nog net tot corner verwerken. De enige kans die de gasten kregen in de eerste helft was een afstandschot van af 40 meter, maar Rijn was alert en hield de bal simpel tegen. Dat was tevens het laatste wapenfeit alvorens de goed fluitende scheidsrechter voor het rustsignaal floot.

De tweede helft was veel attractiever en het tweede doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Een uittrap van doelman Rijn vloog over de verdediging heen waardoor Watja Carli alleen op de keeper afging. Hij nam de bal uit de lucht en schoot hem prachtig over de uitgekomen doelman van Zwaagwesteinde heen, 2-0. Daarna ging het snel. Binnen tien minuten scoorde Terschelling nog 2 doelpunten. Eerst schoot Arjen Doeksen een rebound binnen nadat Max Burghgraefs inzet nog van de lijn werd gehaald. 2 minuten later wist diezelfde Max Burghgraef een corner bij de tweede paal tot doelpunt te verwerken en zette daarmee de 4-0 op het scorebord. Daarmee was de spanning er wel af. Terschelling voetbalde goed en creëerde nog enorm veel kansen, toch duurde het nog een tijdje voordat het laatste doelpunt van de middag viel. Na een mooie aanval stuurde Duncan Müller met een schitterende pass Max alleen op de keeper af, die bleef kalm en schoof de bal langs de keeper en bepaalde de uitslag op 5-0. Waar de eilanders velen kansen kregen in de 2e helft wisten de gasten geen enkel schot op doel te produceren. Dit kwam doordat de verdedigers van Terschelling een heel sterke wedstrijd speelde, dit tot ongenoegen van de fysieke spits van Zwaagwesteinde die werkelijk elk duel verloor van Maarten Dähne. Al met al boekte Terschelling een dik verdiende overwinning en had de score nog hoger uit kunnen vallen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen St. Jacob, waar thuis na een ware thriller met 6-5 van gewonnen werd.