Gepubliceerd op 11 maart 2018
Hits: 4005

Terschelling wint van Oosterlittens

Terschelling moest afgelopen zondag thuis aantreden tegen Oosterlittens. Een voor Terschelling nog onbekende tegenstander maar dat deerde de thuisclub niet om uit de startblokken te schieten. Binnen het kwartier stond er al 2-0 op het scorebord. De 1-0 was een vrije trap op de eigen helft van JanJaap Haan die door de keeper van de bezoekers verkeerd ingeschat werd, en zo waaide de bal het doel in. Niet lang daarna volgde ook de 2-0, na een mooie aanval vond Pieter Miedema zijn jongere broertje Daniel en deze schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. Daarna kregen ook de gasten uit Easterlittens hun eerste kans, een afstandschot belandde bovenop de lat. De wedstrijd werd naarmate deze vorderde steeds fysieker en dat leidde er toe dat beide teams amper kansen konden creeëren. Op slag van rust dacht Terschelling wel de 3-0 te maken, maar een verdediger van Oosterlittens hield het schot van Arjen Doeksen tegen met zijn hand. Dit was de scheidsrechter echter ontgaan en zo werd er met 2-0 gerust. In de rust gebeurde er nog het een en ander wat resulteerde in het wegsturen van de grensrechter van de sportclub.

De 2e helft had Oosterlittens de wind in de rug en dat resulteerde in veel lange ballen die rechtstreeks bij de uitstekend keepende Rijn Lettinga belandde. Zonder echte kansen te creëren werd de wedstrijd steeds grimmiger en de tackels werden steeds harder. Het toppunt werd bereikt toen Pieter met gestrekt been onderuit werd gehaald, geblesseerd bleef liggen en de agressieve nummer 7  van de tegenpartij het nodig vond om Pieter bij zijn zere been vast te pakken. De scheidsrechter loste het incident op maar het resterende deel van de wedstrijd werd er meer geschopt dan gevoetbald. Dit resulteerde nog in een rode kaart voor de laatste man van de bezoekers, die een doorgebroken speler neer schoffelde. Terschelling kreeg in de slotfase nog veel ruimte om te counteren maar ging hier slordig mee om. De grootste kans was voor Daniel, maar hij kon een toegekende penalty niet benutten. Oosterlittens wist ook niet te scoren en zo kon Terschelling opnieuw 3 punten bijschrijven. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen ONB.