Gepubliceerd op 30 januari 2018
Hits: 5016

Sc-Terschelling speelt gelijk tegen VV De Walden.

Afgelopen zondag stond voor SC-Terschelling de uitwedstrijd tegen VV De Walden op het programma. De eilanders stonden voorafgaand aan de wedstrijd 1 punt voor op de thuisclub.

Terschelling begon goed aan de wedstrijd en dat werd dan ook al gauw beloond. Na een goede actie langs de zijlijn waait een voorzet van Dennis Lenz in een keer het doel in, 1 - 0. Na deze goal verliest Terschelling de grip op de wedstrijd en komt de Walden beter in de wedstrijd. Vele corners volgen voor de thuisclub maar dit levert in eerste instantie niks op. Nadat Terschelling via Max Burghgraef nog een grote kans krijgt komt de Walden op gelijke hoogte. Dit keer wordt een corner in een keer bij de tweede paal ingedraaid, 1 - 1. Tevens de ruststand.

De tweede helft komt Terschelling weer wat meer aan voetballen toe. Nadat er eerst al enkele kansen gemist zijn komen de eilanders via Max Burghgraef weer op voorsprong. Na een splijtende pass van Bent Heeger staat Max vrij voor de keeper en rondt doeltreffend af, 1-2. Na deze goal wordt de wedstrijd harder. De Walden komt er enkele keren hard in maar de dienstdoende scheidsrechter treed hier niet tegenop. Nadat Terschelling enkele grote kansen op de 1-3 gemist heeft nemen de frustaties toe als vele beslissingen in het nadeel van de eilanders zijn. Dit brengt de Walden in een flow. De thuisclub zet Terschelling onder druk en het is wachten op de gelijkmaker. Die valt 2 minuten voor tijd nadat er bij een ogenschijnlijk normaal duel in de zestienmeter van Terschelling, de bal opeens op de stip gaat. De penalty wordt benut, 2-2. De laatste paar minuten was er van voetbal geen sprake meer. Al met al een verdiende eindstand, echter de manier waarop was zonde.

Aankomende zondag speelt Terschelling haar eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen Nieuweschoot.